Gemengd Koor d'Eyckelbergh

> Fotoalbum

> Gastenboek

> Contact

Maak Uw keuze "Over het koor"

Ons repertoire    Nieuwe leden

Andere Activiteiten

Het Gemengd Koor d’Eyckelbergh is opgericht in 1958 op initiatief van Huub van Aken.

Na enkele "tussendirigenten" werd Cees van Esch bereid gevonden om het dirigeren over te nemen en hij is nu al ruim 50 jaar onze inspirerende dirigent.

Het koor is trots op haar twee soliste Cecile Huijbregts en Tanja Jansen. In het verleden was dat steevast Elly Verhoeven-Verhees. In de beginjaren van het koor werden voornamelijk operettes gezongen. Daarna veel opera's en musicals. Het repertoire omvat nu bijna alle muziekgenres. Het koor bracht ook een aantal malen een zelf geschreven revue ten gehore. Met veel eigen creativiteit, talent en inzet waren deze zangshows een groot succes.
Uiteraard heeft het koor regelmatig gastoptredens met andere bekende en minder bekende muziekgezelschappen, muzikanten (al dan niet uit de nabije omgeving) en vocalisten o.a. met fluitiste Ilse Vromans en harpiste Valarie Rijckmans, met Vocal Group Just Us, zanggroep Tutti Contenti en met de Edelweisskapelle. Ook was ons koor te gast in Heeze, met een  openingsmis van de Brabantse dag, bij het Nuenens Mannenkoor, bij het Heusdens Mannenkoor en bij Shantykoor "Nooit te water" in Hooge Mierde. In Hegelsom bij GZV Egelsheim. Laatstgenoemd koor was in 2018, tesamen met MGV Cäcilia uit Waldfeucht (D) te gast in Bergeijk.

Foto's van laatst genoemde optredens zijn te vinden op pagina "Foto album" van deze website.

Het koor bestaat uit een 48-tal leden. Zij komen uit Bergeijk en wijde omtrek.
Elke donderdagavond (de zomervakantieperiode uitgezonderd) wordt er gerepeteerd, van 20.00 tot 22.30 uur in Theater De Kattendans in Bergeijk.